Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Olika öden till samma mottagning




På britsen låg den erfarne
Mannen och undrade

Över hur det kom sig
att han befann sig där
han var

I en läkarmottagning med
Trafik brusande utanför
breda skallrande fönster


En tonårs-tjej hade stött
Kön med all kraft rakt

Mellan bena på honom
Efter ett toalettbesök

Helt utav en olyckshändelse

Och han stöp som en oxe
bredvid pubens biljardbord

En vecka senare skulle det
Bli operation när allvarliga
hälsokomplikationer tillstött

Varför just han,som alltid
uppmuntrat kvinnor i
deras rättmätiga kamp

Och inte en elak Meetoo
-gubbe?


På andra sidan Östersjön
Satt en ung tjej vid säng
-kanten

Oroade sig för att hon inte
Visste hur hon skulle göra

För att få bort fostret hennes
Två halvbröder tvingat sig på

henne och med hot om ännu
mer våld ifall hon ej höll tyst
om saken


Tog upp mobiltelefonen och
Ringde in till en mottagnings
Klinik en Syster tipsat henne
Om. .. På andra sidan Östersjön

I samma stund som en skalpell
skar upp ett snitt i en man.

Som aldrig någonsin velat
en kvinna något förnär.












-




Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-03-17 12:40



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Du får orättvisorna att bli vackra.
2021-03-17

  Staffan Nilsson

Min tanke är: så litet vi vet om varandra! Fast vi är så nära i tid och rum.

2021-03-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande prosa med både sorg och häpnad över livets orättvisa i det som kan hända.
2021-03-17

  Kungskobran VIP
Märklig historia,
fantasifull
2021-03-17

    Lena Staaf VIP
Vissa saker händer helt oavsiktligt på grund av otur. Andra saker hade kunnat föhindras med vettiga åtgärder. Din berättelse lämnar efter sig en känsla av förvåning och ledsnad
2021-03-17

  bumerang

spännande undertoner i kortfilmsformat.
näe livet är inte rättvist
2021-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP