Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En morgon som denna

lättande andetag
en morgon som denna

när solen börjar skönjas
bakom nattens ridå

och

en svävande ocean
av frost skymtar
mellan björkars dunge

koltrasten konserterar
högt i en blodlönntopp



durkvittertoner kuttrar
mellan kullerstenarna




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-17 18:25



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Dikten är lätt som gryningen om våren, fint!
2021-03-19

  wiria77
fina rader
om en morgon
som andas
lugn
harmoni
2021-03-18

  BenGust VIP
Fint formulerat gryningsljus genom att sol skönjs "bakom nattens ridå".

"En svävande ocean av frost" är en läcker beskrivning.

Förhöjer närvarotonen genom att sätta ut att det är en "koltrast" i en "blodlönntopp".
2021-03-17

  Nanna X
Så fint hur du låter de ensamma enkla orden"och" och "så" bilda bryggor mellan de kvittrande styckena!
2021-03-17

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en underbar morgon!
2021-03-17

  Bengt H VIP
Bra årstidsbeskrivning.
2021-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP