Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smärtan

Det bor i kroppen.

I mina slokande axlar, tanken som springer i ekorrhjulet med bråttom takt.

Känslovärk av instängda känslor i lager på lager.

Djupt instoppade på cellnivå.

I ögonens blick, djupt därinne, syns dom. Om du vågar komma mig nära.

Spåren av alla tårar. Ångesten lika vanlig som att äta och dricka.

Mardrömmarna när månen ser på.

I mitt språk, mitt väsen andas det, likt en aura av minnen.

Den finns mellan rader av gulnande tänder.

Gommen håller dom hårt, med tungan som dragkedja.

Orden.

Berättelsen.

Inuti finns svaret. När dom är redo att mötas av mig.

Min spegelbild.




Prosa (100-ordare) av Susen VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-17 18:52



Bookmark and Share


  Anya VIP
Läser med stor igenkänning. Mycket man ser i en spegelbild. Snyggt med vändningen i sista raden. Effektfullt.
2021-03-19

  BenGust VIP
"och med tiden börja trycka på axlar och panna", ska de vara.
2021-03-18

  BenGust VIP

Många avsked, ajön och en del oavslutat eller icke nog utvecklat kan omedvetet lägga sig i lager på lager och med tiden börjat rycka på axlar och panna.
Men vintern är ju en enda lång uppförsbacke som förhoppningsvis planar ut när försommaren smäktar sinne och kropp.



2021-03-18

    Lena Staaf VIP
Vibrerande starka ord om en smärta som kapslats in och bara låter sig förlösas en liten, liten bit i taget.
2021-03-18

  Kajan VIP
Dikten har en närhet, en intimitet som är svår att värja sig emot,och därför når orden fram med en lågmäld styrka. Mycket bra är det.
2021-03-18

  Sparvögat VIP
Starka ord om smärta och sorg som bor i det inre...
2021-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Susen
Susen VIP