Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Våren, ännu i sin linda


Det ljusnar mot fasaden neråt gatan


Det ljusnar mot fasaden
neråt gatan

Våren dröjer
med vinterkappan på

Som det groende fröet
ännu i sin linda
med fosterhinnan kvar

Från "långt bort i skogen"
hörs skogsduvans
kollrigt runda toner

Morgonen har nyss tillträtt
och dagen ligger väntande
som det äventyr du nyss blev varse

Lite huttrande i snålblåsten

Men med klar och frisk andedräkt




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 90 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-18 08:06



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om mars månad.
2021-03-19

  Larz Gustafsson VIP
Men du, nu kommer jag genast att tänka på en av mina älsklingssånger, "Nu tändas åter ljusen i min lilla stad".

"Två ganska svaga lyktor på rådhusets fasad lyser över Ströget, där går Kalle och Marie och blinkar emot Beda på Walléns konditori..."
2021-03-18

    Lena Staaf VIP
Fint fångad kylig vårmorgon.

2021-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP