Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Angenäm är färden


Här en stillhet råder
som ej skådas kan
dagen är ej grå där
längtan nått sin hamn.

Stjärnorna ses tindra
skänker välbehag
om det ljuva minna
barndomslandets dag.

Förbidans käll rymmer
salighetens sång
livet som ett fynd är
hela dagen lång.

Angenäm är färden
blommans knopp slår ut
hela vida världen
får ett lyckligt slut.




Bunden vers av Roland Holm
Läst 95 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-18 09:49



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Naturen när den är som skönast.
2021-03-19

  Larz Gustafsson VIP
Dessvärre kommer världen inte att få ett lyckligt slut.
Men det är en fin dikt du åstadkommit.
2021-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Roland Holm
Roland Holm