Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou


Ett skimmer över nejden

 

Det låg ett så vackert skimmer över nejden

när som våren nu äntligen öppnade sin port

Just då när både vitsippor och hästhov

sin premiär i backarna nu har gjort

 

Ja ser hur det gnistrar och det spritter

när nu både jord och vatten får nytt liv

Oj vad vi alla älskar dig du fägringstid

så snälla ta nu din plats och vid oss bliv 

 

Ja så oerhört skön du är vår kära vår

du är alltid så varmt välkommen tillbaka

Du är också alltid en början på nåt nytt

och något som vi nu länge fått försaka

 

Alla dina underbara dofter ger oss glädje

och nytt hopp om en allt behagligare tid

Ja snart kommer vi att kasta vår kläder

när du sen låter den nya sommaren ta vid

 

Ja se det ligger ett skimmer över nejden

när nu våren mot sommaren gläntar på sin port

Till stort jubel för alla vitsippor och hästhov

som sin galapremiär i alla backarna nu gjort

 

Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-03-18 10:47



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Härligt, fint diktat, ja nu jublar vi och väntar
2021-03-19

    Lena Söderkvist VIP
Fint skrivet och uppläst.
2021-03-18

  Kungskobran VIP
Det är våren det är våren som kommit tillbaka igen.....
2021-03-18

  Sparvögat VIP
Vackra ord om vårens grönska som snart kan skådas...
2021-03-18

  ULJO
Härlig hyllning till våren
2021-03-18
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP