Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När det fjantar till sig


Skogsfjanten


Skogsfjanten rent varje lingonris plockar
river ned snitslar och retar upp bockar
låter som Tor för att skrämma upp vinden
ritar små prickar på kidet och hinden

Skogsfjanten leker med vandrarens sinne
flyttar på träden i stackarens minne
gör så att ormbunkar skaver vid benen
stänker ned gegga från vägen och renen

Därför lyfts aldrig upp bärstinna hinkar
Alla går vilse och rådjuren sinkar
och man får springa för livet från dönet
medan de prickiga stirrar från krönet

Likaså är det med Skogsfjantens kynne
stubbarna prövar vartendaste lynne
får dem att snava som sten över snöre
landa i leran med huvudet före

Skogsfjanten är alla vandrares fara
ändå är han bara den han vill vara
Moder naturs lille evighetspajas
alltid alert när det skottas som majas

Och ni som tror att han inte kan nå er
eller i stugan till vansinne få er
tror bara fel, ty på vinden han skapar
ljud varje natt när han ystert sig apar

Drick ni ert kaffe, försök sedan sova
Att det blir omöjligt, det kan jag lova
Skogsfjanten blir som en klåda på huden
som om det inte alls räckte med ljuden.



30/1 2021




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-18 20:44



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Finurligt skrivet med humor!
2021-03-19

  Nanna X
En modern Puck eller Pan? Härligt rimmat!
2021-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP