Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hitt' på nå't! som gamarna sade.


Mellan jäkt och nyår


Det öppnar sig som en svart, svart brunn
fylld endast med en talande tomhet
Det sväljer allt likt ett svart, svart hål
Det äter upp ruset, tiden, förnuftet
Det finns ingenting att göra, och
det finns ingenting att bry sig om
i det ätande, hemska mörkret
Allt som skulle göras är gjort, och
det är alltför tidigt att
börja med resten
Det finns ingenting som fyller ut
sådan retsam och svidande svärta, och
det är inte möjligt att
gå ned i varv
Så är tiden, det tickande varat
Benen sprattlar men går ingenstans, och
det tunga blir ytterligt tyngre
när nu inte ens vädret är bra.



17/1 2021




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-18 20:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så obarmhärtigt tungt. Vem kan hjälpa till? Kanske en solstråle?
2021-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP