Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havet glöder blått

Längtans fåglar är outhärdligt vita
med vingar djupgrå som brunnar
fyllda av svartbrunnet vatten
och outsläcklig törst.

Havet glöder blått
och slickar strandkanten med sin tunga
sveper sugande runt stenarna
och släpper taget.

Fallets vita vatten
viskar samma frågor om och om igen.

Jag är här
men jag är någon annanstans med dig.
Jag är någon annan
något annat.
Jag är vindburen
vattenvirvlande
skogsandande.
Jag är skyddad
från tillvarons våldsamhet
och oförutsägbara brutalitet.

Mina tankar har en annan färg
med dig
som när havet blir glödvitt
av solexplosioner
och stormkraft.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-03-18 21:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Längtansblått liv böljar fram i dina rader och avslutningen är bara så innerligt värmande, som en explosion.
2021-03-28

  Kungskobran VIP
Havet havet tar
vad blir kvar
en trasig själ
en rest av verkligheten
slukad av vågors kraft
slungad mot trasiga klippor
förintad
men kvar som viskning
ur havets djup
för alltid


2021-03-19

  Briza media
Bildrikt, tydligt och poetiskt på samma gång! Gillar mycket.
2021-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP