Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och vem hör bön

Jag har volymen på så lågt
därnere
att jag bara hör, här uppe i sovrummet,
att något pågår på bottenvåningen,
men jag vet
att det som anas
är ett svagt och splittrat återsken
av Das wohltemperierte Clavier
med András Schiff,
samtidigt
som jag känner
en blek aning av en molande smärta
i ländryggen
och viker upp en av de sista sidorna
i Karl Ove Knausgårds Morgonstjärnan
med tårarna vällande heta nerför kinderna

Jag lägger ner boken

Kroppen har tagit ett steg åt sidan

Vi går i bredd nerför trappan

Das wohltemperierte Clavier exploderar
i vardagsrummet
och dagen håller inte igen;
vräker obönhörligt ljus
över Norrbottens vådligt vita

och vem hör bön




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2021-03-19 10:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP