Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


humanisten


Grupparbetenas tid


Humanistisk linje
gick jag på gymnasiet

Moderna språk
historia
filosofi
psykologi
sociologi
lästes under den flaggen

Hur fungerar vi människor
var för sig och i ett sammanhang?

Frågor vi ställdes inför
och fick bearbeta
genom att arbeta i grupp

det var Grupparbetenas tid

då vi blev placerade i grupper
vi inte själva hade valt

Många gånger kändes det jobbigt;

"ska hon vara med i min grupp
som pratar så mycket
och alltid ska ha rätt?"

Vi lärde oss att lyssna på varandra
samtidigt som var och en fick uttrycka
sin egen åsikt

tankar formulerades i ens egna huvud
för att sedan mätas emot de andras åsikter

inget var rätt eller fel
alla hade vi rätt att tycka
utan att för den skull kränka någon

Grupparbetenas tid
skulle verkligen behöva återuppstå
i dagens mediastyrda samhälle
där alla tycker och tror sig ha rätt

vi behöver uppenbarligen ett verktyg
som hjälper oss att sätta oss in i
andra människors tänkande

Försöka förstå varandras olikheter
för att kunna bli sanna humanister


Gudrun 2021-03-19




Värdegrund baserad i en humanistisk människosyn innebär att alla människor har lika värde och att varje individ anses vara en unik person med individuella behov [2-5]. ... Att kommunicera respektfullt är ditt ansvar och du har även ett ansvar att reflektera över din värdegrund och hur den uttrycks.9 jan. 2020




Fri vers (Fri form) av stormengudrun VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-19 16:39



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Fint skrivet av en sann humanist!
2021-04-27

  Monica Lindgren
Fint skrivet av en sann humanist!
2021-04-27

  Marita Ohlquist VIP
Det är viktigt med grupparbete i skolan,
ger erfarenheter som blir värdefulla i arbetslivet.
2021-03-19
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP