Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På ett språk av vatten

Som om du vaknat ur någon annans dröm
till ett svagt upplyst rum
där hans minnen ännu stiger ur tapeten

stilleben av sovande kråkor, skalbaggar
dissekerade med mycket små skalpeller
för att finna vad som får dem att röra sig

att leva eller andas, att svara på dina frågor
att vända sig i sömnen;
regnet viskar ord längs fönsterrutan

ett uppskuret språk är detta
att resa sig ur en spegelsvart yta
och sedan tystnad




Fri vers av Grävling
Läst 156 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-03-19 12:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
I skiljelinjen mellan dröm och vaka, i nattens svarta och insekternas mörka hem växer ditt språk, din vackert, flytande röst ur tystnaden.
2021-03-21

  Nanna X
Av någon anledning kommer jag att tänka på grabben i filmen Toy Story som dissekerade dockor... fast det här är vackrare.
2021-03-20

  Solweig Jansson VIP
Jag kan bara säga : Åh - och bokmärka !
2021-03-19

    Sefarge VIP
Berörande skrivet:
"Uppskuret språk"
Som av en dator
skapad utan
Känsla?
;)
2021-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling