Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kompott

 

 

när vinden blåser snålt

håll hårt i hatten

det är då förbålt

det är så mörkt på natten

 

i mörkret man famla

ej som katten kan se

så lätt det är att ramla

och hamna nånstans bre've

 

fall inte för trycket

gå din egen väg

ibland det blir för mycket

gå ej händelse i förväg

 

lev som du lär

andra gör som de vill

inget större besvär

bara du inte står still

 

i rörelse du färdas framåt

mot fjärran drömda mål

gå bara inte bakåt

du vet bäst vad du tål

 

allting har ett slut

så och denna dikt

på denna lagt allt krut

poeten gjort sin plikt

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-20 08:45



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Japp, stå inte still, full fart framåt!
2021-03-26

  ULJO
Man lär så länge man lever. Fint skrivet.
2021-03-21

    Lena Staaf VIP
Ja, det finns alltid nya saker att lära och att uppleva.
2021-03-20

  Kungskobran VIP
Hej och hå
kämpa på
i livets schå
i livets möda
snart är vi
ändå döda

2021-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP