Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grönt

Grönt ljus för dagen
idag
som börjar toppen

med en stund här
och en stund där
ute på huk

jag klipper
nässelskott

- småttingarna bär
ettrigt mörkgrön dräkt
med ett skimmer
av lila -

jag finner mer
än en handfull
och upptäcker
sedan

under ett par buskar
växer gracila neongröna
tulpanlika blad
som kallas ramslök -

detta gröna par
nässlor och ramslök
gör min lunchbuljong
extra god!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-19 20:58



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Härligt att skörda i naturens skafferi och njuta av av allt det goda!
2021-03-22

  ULJO
Nässelsoppa gott det.
2021-03-21

  Bengt H VIP
Det är nästan lika skönt att läsa som att vara där på riktigt.
2021-03-21

  lila fjäderblomman VIP
underbart att få stoppa fingrarna i den gröna myllan!
2021-03-20

  Kungskobran VIP
Mmm nässelsoppa med hårdkokt ägg och en klick Crème Fraiche är det bästa jag vet
2021-03-20

  Rise Little One
Ramslök är det bästa jag vet... Förstår varför din lunchbuljong blir extra god!
2021-03-19

    Lena Staaf VIP
Det låter himmelskt - både plockandet i den försiktiga vårsolen och den härliga buljongen!
2021-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP