Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När de sakta färdiga bisätter Jorden


Bröstkorgen och svanskotan
vränger sig iväg, skakar sig av,
skorpionvis,
kravlar sig raskt in
i reservatets biodiversitet

Lealös ligger ”jag” kvar;
en slemmig manet
i livsföringens utkant

Det brinner i trossbottnen;
Anna tror mig inte;
jag släpar hinkar med vatten;
häller i springa i golvet;
fläker upp vad jag kan,
ser hur elden trivs inunder,
skrattar, ler mig emot
i rykande tandraders ridå,

Försöker slå 112,
men min hand är en uttorkad
krukväxt, hängande

Det vätskar i trosbottnens djup,
Anna ler i sin inåtvändhet;
det knastrar i trossbottnens eld
Anna pysslar med sitt

Jag i lågläge utan skelett;
bröstkorgsdjuret försvunnet
in över mossor, bort över mossar,
in i dunklet bland svampar, linneor,
skogsstjärnor, nornor
i vakande skogssushypnos

Radiovågor slår in över kustbandet,
svallande dönande doningars klang,
mareldar flammande bleka
i narnattens dockors teater,
trossarna sjunkna till botten
i ruttnande rutters radier,
när brottskoder bryter i bränningar,
brottsjöar ute på bådor

Anna sträcker sig vant efter stickning,
mina fingrar sticklingar stuckna
i husmors krukors jord,
kallade hemåt av torkans gud;
nagelband sopas ihop

Hos nornorna ligger bröstkorg
på rygg,
några varelser visslar förstrött
när de sakta färdiga bisätter Jorden




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 94 gånger
Publicerad 2021-03-20 10:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP