Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ode till min taklampa

Du ser ut som ett bröst
och du skänker mig tröst
om du lyser eller ej
så lugnar du mig

Du är bara en manick
så vad har du för trick
nej, du säger ingenting
du är bara ett ting

Du är bara en grej
ändå älskar jag dig
hoppas att du kan förstå
att du får mig att må
så bra som en prins
är det så att du finns?

kanske har du ett liv
och tar dina kliv
i ett land långt bort
eller är avståndet kort?

Ja, saker är mig nära
och alltid så kära
men så mycket mer
en människa mig ger!




Bunden vers (Rim) av Bengt H VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-21 18:46



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
så sant tingen kan få en betydelse från ens egen fantasi, ens minne, ja, man kab lägga in en hel del i ett ting
din dikt fick mig att tänka på en barndomslampa jag fick av min mormor -
bra skivet med fint rim i bra flyt och med perfekt slut!
2021-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP