Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

här är jag

När visdomen blir klyschor som alla rabblar i förbifarten
Och sanningarna inte längre går att blunda för
Då det som en gång varit aldrig någonsin finns igen
Och morgondagen är omöjlig att förutspå
Vad ska då leda dig på vägen?


Här är jag, redo att ta emot det som du sände ut
Här finns jag i utkanten av ett universum som jag aldrig känt

Och jag tror att det är så att tanken är att jag ska agera
Men om jag aldrig rör mig i de zonerna av livet vad ska ni då göra?
Och jag har ingen lust at befinna mig där igen
Jag har för länge sen gjort mig av med dessa skuggor som mina herrar
Och den fria själens öppna marknadsekonomi är en tanke så god som någon

Här är jag redo att ta emot vad än du sänder till mig
Och jag lovar att hålla kvar vid det tills den dag då jag förmår att förstå

Så kan jag verka aningen trött och upprorisk
Och jag vet nog vilken himmel jag ser då jag sluter ögonen
Och han sade mig att synd är att gå ett helt liv utan att tro på guds existens
Det fanns något kärleksfullt i det
Och hon såg mig md mitt tvåhandssvärd och sa att hon kunde se att jag blivit frälst
Jag svarade aldrig för det var som jag alltid vetat i djupet av min själv

Här är jag redo att ta emot vad än du sänder mig
Och jag ska se det som en gåva som jag bär med mig för all evighet


Och hon sa att hon var grevinna och jag sa att vi var ämnade för varandra
Det var tre och ett halvt liv sedan
Nu när jag fallit rakt ner i evigheten som bara varar en kort sekund säger grevinnan att barnet är mitt liv
Och jag vet att det är så som grevinnan sagt
Och vi söker alla våra rikedomar, och vi försöker alla ta os samman och ta oss vidare




Fri vers av PPQ
Läst 117 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-21 19:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ