Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en Historia gjord av Hundra Ord, här som mättad liten lägesbeskrivning, i vad som må inleda fjärde säsongen av FiskarDeckarTrion!?!


PåskFiskaren på ÖkenBesök [4:1]

 

 

 

 

 

 

Kan man möjligtvis fiska i öknen??? hade Ragnar Harr undrat hela livet. Nu satt gubben äntligen på en kamratlig kamel, med metreven djupt i sand. Den mest gynnsamma sanddynen hoppades Harr ha valt, tillika skönaste sittdynan. Komplett stilla stod trotjänaren, medan storfiskaren ingalunda lyckades hålla metspöet fokuserat. Alltför febervibrerande att behålla galonhatten på - än outhärdligare utan!! Närmaste trekvarten nappade ingen fisk, inte ens dold skorpion. Kvällen dock var ung, jomenvisst, nattetid sades livet vakna här. Fyrtiofem grader förmodades hettan sjunka - kunde bli snö... Knappast Sahara hade resebyrån fixat- snarare Atacma eller Gobi?? Ökenräven stod redan och iakttog norrlänningen mellan pucklarna.

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-21 21:20



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Risken med att titulera "Påsk...." är jag saknar blekaste aning om fler än ett par episoder kommer hinnas bli ihopknåpade... Blev plötsligt ofantligt inspirerad när fiskarna krockade i min skalle med dokumentären om öknar jag återsåg i BBC:s Planet Earth-serie.

Tack kamrat! Kamelerna är tydligen vilda flockdjur i Gobiöknen. Där kan verkligen lägga sig snö över sanden, nedåt fyrtio minus inget sällsynt i dessa mongoliska trakter. Attenborough berättar att snön "aldrig smälter" där - istället förångas den direkt - för torr för att bli flytande vatten. Dock kamelerna lyckas äta snön och omvandla den till vätskereserv i kroppen.
2021-03-22

  Nanna X
Aha, PåskFiskFöljetong på gång? Ska bli spännande att om någon av gubbarna lyckas få napp i öknen? Kamratlig kamel var en härlig allitteration.
2021-03-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP