Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Festprissen

Fredag och jobbet slutar klockan 13.00.
Styr kosan som alla andra till systemet som om det vore en rättighet .
Ska bara köpa en det senaste vinet som rekommenderas.
Japp det står det på hyllan och ropar efter mig. Greppar tag i boxen
ställer mig i kön till kassan .

- Hej
- Hej det blir 348:50 kr.
- Okej tack och trevlig helg.

Måste förbi Ica och handla, Fläskfile, pommes frites , beanaiase sås , baguetter och läsk, en limpa cigg .

Äntligen klar ... nu ska jag ta helg, för det är jag värd.

Häller upp ett glas vin och njuter av att helgen infinner sig.
Äsch jag tar ett glas till, så tar jag itu med maten sedan.

Telefonen ringer, det är en kompis som ska fest som undrar om jag vill komma . Självklart tackar jag ja till det. Jag kommer om en stund.

Kommer fram till festen, en massa folk som jag inte känner. Nåväl det blir bra efter ett glas eller två. Klockan närmar sig 22:00 och alla ska gå ut på krogen.
Det ska bli kul med ett krog besök.

Hade en kul kväll på krogen träffade en massa folk som jag pratade och skrattade med. Hamnade på efterfest till klockan 05:00 på morgonen. Tog mig hem trots allt . Helgen gick fort och jag mår dåligt ... Aldrig mer, det blev för mycket av allt. Nej nu får det vara nog...

Snart fredag igen.... samma visa igen...
Att jag aldrig lär mig ...

Minnesluckorna haglar, ångesten kommer som på beställning ....
Skammen växer sakta men säkert.....

En festprisse tankar ...som ältas till förbannelse...




Fri vers av Carmen Sjögren
Läst 155 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-21 22:06



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
den behöver definitivt kortas ner

Med vänlig hälsning
Saxen
2021-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Carmen Sjögren