Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets tråd

 

 

Vi hängde som pärlor på livets tråd
skimrade i ljuset

i nattens mörker
brast tråden  och du föll

ljuset återkom
men svagare än förut

jag hänger kvar
men har förlorat en del av min lyster




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2021-03-22 09:46



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Vacker - berör!
2021-03-27

    Max Poisé
Färgskiftningarna i texten kändes.
Tack för denna
2021-03-24

  Lottie Ålhed VIP
Vissa saker som händer oss i livet förändrar oss på djupet. Fin dikt.
2021-03-24

  M.Eta
Fin liknelse!
2021-03-23

  Ezmeralda VIP
Underbart skaldat!

2021-03-23

  Gunnel Eriksson VIP
Självinsikt, bra beskriven.
Viktigt att tycka om sig själv
även om glansen tonats ner.
2021-03-23

  Eva Helene VIP
Men gott att få lysa ändå, trots livets törnar. Och dina ord skimrar så fint.
2021-03-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Man blir lite luggsliten med tidens gång och det som händer. Ändå hänger man kvar. Bra skrivet om detta.
2021-03-22

  WyS VIP
Det yttre förgås men det inre består... Ljuset lyset genom Dig!
2021-03-22

    Lena Staaf VIP
Fin bild av det svåra livet. Åldern skördar pärlor och människor och gör oss luggslitna.
2021-03-22

  Feliaxel VIP
Livet som det är bra beskrivet
2021-03-22

  Kajan VIP
Målande om det svåra, att gå sönder och foga ihop sig till samma och en annan.
2021-03-22

  Öknens Ros VIP
Livet ger och livet tar
Vackra minnen ändå vi har
2021-03-22

  ULJO
Likt livet. Som åldras med värdighet.
2021-03-22

  Sparvögat VIP
Vemodiga tankar vilar i orden...
2021-03-22

  Maria Sundelin VIP
Vemodsvacker
Kramar
2021-03-22

  Olof Lagerhorn VIP
En mycket vacker bild om livets
förutsättningar och gång.
2021-03-22

  Niliboy
Att hänga, trots allt en uppgift att bära även om det ibland känns tungt!
2021-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP