Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅRFLICKAN

Vårflickan spelar på sin flöjt av vide
Hon dansar fram i lätta virvlar...
Doppar foten i vattenpussen
Sjunger för svalorna
Kysser videungarna

Vårens flicka kysser gräset
där det växer och gror...
Hon lever bara när solen skiner
Men då lever hon!

Hon bär en gul blus
å en vit kort kjol...
Å --ingen kan stoppa hennes vårdans!
Nej då!

Hon älskar tystnaden
Men även bäckens porlande
Hon sätter vitsippor och maskrosor i håret...
Och är helt bekymmerslös!

Vårflickan drömmer om Stalledrängen
Å dessa drömmar ska inte komma på skam!




Fri vers av bohemen VIP
Läst 83 gånger
Publicerad 2021-03-22 16:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP