Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Satt bredvid min hund. Ibland funderar och klurar jag på saker och ting. Och sen skriver jag ner det. Oftast inte i så klara ord, men det blir bra poesi.


Jag har undrat över saker och ting


Jag har undrat över saker och ting
Funderat och klurat över världsliga fenomen
Får det vara så kallt utan ro
Med ved i en brasa utan klara tecken på eld

Med hyfs och vett får en komma hem igen
Med inga illa kringgående rutter
Med en varm hund på kudden och glada ord i mun
Får en visa med stråke och slag, dansa sig samman och utför

Kall kol från en brand som aldrig brann
Låt oss gå hem, avståndet räcker en flaska eller två
De som kallade på Gud, föll ej trolösa ner och gick i god takt hemåt

Löven föll på våren och flingor föll året efter
Lågtryck, vågtryck och grupptryck
Gå din egna väg men följ kösystemen
Finn dig inte ensam, men rör dig alltid framåt
Stillastående tåg når aldrig i hamn
Båtens hjul simmar iland
Jag tror jag har feber.




Skapa | Skriva av Mimmi.W
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-22 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mimmi.W
Mimmi.W