Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Att använda ordet ”förlåt” då och kan få en relation att bli levande igen. Solens läkande strålar är lika effektiva att förbinda en sargad själ som ordet ”förlåt” kan få en sorgsen själ att må bra igen!.


Kärläk - att hela sin relation (tankar för dagen 23/3)


Vi lever bara en gång - låt oss då leva på det viset. Att livet när som helst kan vara slut. För att slippa ångra sig - när det är för sent - är det kärleksfullt att börja använda ordet "förlåt". Att få prata ut med varann och vara beredd att då och då säga "ordet" förlåt kan innebära en nystart. En sådan som Zlatan gjort med Janne Andersson, chefen för det svenska landslaget i fotboll. Nu ska de två samarbeta i VM i fotboll med guld som mål.

Alla motsättningar som tidigare fanns mellan Zlatan och Janne är glömd. Och genom denna glömska är det så mycket lättare att fortsätta framåt, gemensamt. 
Med P1 uppkopplad så var det självklart att fröken Corona också nämndes. I Danmark ser det ljust ut, där ska de öppna upp mer och mer med hjälp av ett Corona-pass. Med ett sådant intyg kan medborgarna få klippa sig, gå på bibliotek och restaurang. Men då krävs det att de har vaccinerats, har haft Corona eller nyligen testats och inte uppvisar någon coronasmitta.

När blir detta en verklighet i Sverige? Tänk om vår statsminister kunde göra ett studiebesök i Danmark? Det vore på tiden.

Nu har jag påbörjat mitt kåseri - men inte avslutat det. Vi får se om jag har någon ny lustifikation att berätta. Kom med idéer!

När jag besökte balkongen - i mitt hem - efter promenaden så tittade jag som hastigast på termometern och kunde avläsa en riktigt värmande siffra: + 24 grader varmt. Då kan jag avslöja att det var direkt sol på termometern. Visst var det vansinnigt trevligt! Tjugofyra grader plus. Våren håller på att etablera sig här i Sverige, åtminstone på min inglasade balkong!
Övriga genrer av Bengt Malmsten VIP
Läst 47 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-23 07:09Bookmark and Share


  Sören Turesson VIP
Älska glömma och förlåta
det är kärlekens gåta

eller hur?
2021-03-28

  Sören Turesson VIP
öppna glasdörren och märk skillnaden efter några minuter
2021-03-23

  Minkki VIP
Bra rubrikord!
2021-03-23

  angela Täubert fd Jansson VIP
Finurlig överskrift till detta kåseri, det gillades!
2021-03-23

  Öknens Ros VIP
Märkligt, jag har precis skrivit en dikt om förlåtelse! Telepati?
2021-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP