Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gyllne tider

över björkar i härar av guld jagas sommarmolnen bort

där nyss i löven smakade daggen som ljuvaste vin

allt längre flyr dess vingar långt långt bort

skymmer en dag nyss så lång nu allt kortare

där sländan glittrade i solen,

vindarna vaknar och vänder

sjung min vän för din är vårens sång.

du kan inte fånga dagen bara minnas den

så mjukt under trädkronor så vaggande

för så min vän är livets gång.

 




Bunden vers av aol
Läst 674 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-03-23 08:40



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando
Fagersamt
2021-05-04

  Maj-Lis VIP
En mycket vacker text
2021-03-24

  Marita Ohlquist VIP
Med dina ord har du målat en underbar tavla, väl värd en gyllene ram!
2021-03-24

  ULJO
Fantastisk text.
2021-03-23

  limerick VIP
Mästerligt!
Bokmärker.
2021-03-23

  alicja lappalainen VIP
EN DIKT MED VACKRA NATURBILDER OCH EN FILOSOFISK SLUTSATS
2021-03-23
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol