Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgnarnas morgon


Passerar räckan ekar
genomströmmas av
en oemotståndlig lust
att vädra mina lungors
kraft under dessa 80-åriga
anor av mystik


Känns som att stå mitt i
morgnarnas morgon
tusen resor bort från
alla dussinupplevelser
här i centrum av
dagbräckningen


Översköljs av somrig
rapsböljevisslan till
liljekonvaljdungens
aromvita klockklasar


med små tillskott av
pil - och rosenfinkar
växer klangen ut till
en juni-intonation

denna
Morgnarnas morgon




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-03-23 09:30



Bookmark and Share


  Susen VIP
Försomriga bilder fladdrar förbi ögonen i ljumvind. Fint skrivet
2021-03-24

  Elinor Sörensson VIP
Tack för denna ljudande
sköndoftande försommarvandring.

"rapsböljevisslan",
ett nyord som slår ut i
full blom.

2021-03-23

    Lena Staaf VIP
Jubelkänsla på försommarmorgon!
2021-03-23

  Öknens Ros VIP
Härligt försomriga rader!
2021-03-23
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP