Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Världen omkring mig


Just nu just här

Jag hör ett ensamt jetplan
skära sig genom ljudrummet,
en trubbigt mullrande skalpell,
medan råkorna landar i gräset
för att söka föda.

Himlen är ett jämngrått vaddtäcke,
och världen snurrar som brukligt
av egen inneboende kraft
trots våra försök att sätta
käppar i hjulet på den knarrande kärran.

Kråkfåglarna bygger bo.
Jag har sett dem flyga
med torrt gräs och grenar
i näbben till sina kommande hem.
Parningsdansen är i full gång.

Så är det åter tyst och bara
min gamla dator surrar.
Råkorna har lämnat scenen
och några spastiska skator
hoppar omkring i gräset
utanför mitt fönster.

 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-23 10:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Just här, just nu" (Janne Andersson Pop).
Mona Sahlins bror på gitarr.
Finns på YouTube.
2021-03-30

  Lottie Ålhed VIP
Dikten talar med ljud , rörelse och eftertänksamhet. En bild framträder som målas upp ord för ord.
2021-03-30

    frun
Nästan tyst igen bara datasurr
spastiska skator syns hoppa omkring
på tå i gräset, men råkorna har redan
övergett scenen.
2021-03-24

    frun
Bra, men lite skrivtips, om du vill. Annars får du säga till.

Åter nästan tyst, bara datasurr
och skator med spastiska rörelser
syns från mitt fönster
hoppa omkring på fötterna i gräset,
men från råkorna hörs ingenting,
då de lämnat sceneriet.



2021-03-24

  Bengt H VIP
Stämningsfull realism.
2021-03-23

  Nanna X
Härligt med alla ljud i dikten: jetplansmuller, knarrande jord, datorsurr. Skapar tillsammans med synintrycken verkligen närvaro Just nu just här.
2021-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP