Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


De svarta vingarna

Viruset rör sig
fortfarande
från människa till människa
i vår närhet och över världen
vecka tolv börjar vaccinbreven
skickas ut
kanske

Overkligheten lika verklig
som för ett år sedan
på film klättrar barnbarnet
högst upp i ett träd
i vårt grannland

I går välvde sig himlen
som en kupol med vita hål
över vår balkong

Den nya dagen vaknar
utanför fönstret
molnen skapar illusion
målar berg och vatten
vid horisonten

Månen dröjer sig kvar
som en vit skuggboll

En korp lyfter från grannhusets tak
breder ut de svarta vingarna
flyger emot mitt fönster
gör en cirklande sväng
försvinner ur synfältet

På marken en svart koltrast
intill en grå trädstam
med spretande krona
marken är brun

Korpen återvänder
de svarta vingarna sveper förbi
i riktning mot grannhusets tak

Sittande på yttersta kanten
spejar den ut över omgivningen
kanske efter något glänsande
det sägs att korpen har en av
de största hjärnorna
bland fågelarter

En vindil drar genom fönsterventilen
jag tomglor ut genom fönstret
vinden snor runt höghuset
byter varv
ett tåg passerar
utan att stanna

dagen förbereder sig

 

© Eva Hedlund fd. Langrath 2021





Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-23 10:49



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du gestaltar så snyggt. Skapar bilder i mitt huvud. Mycket bra!
2021-03-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
Liv runt ikring
som om allt var
som förr, men dit
är nu en stängd dörr
vad vi hör är surr
går det vägen,
covid-19 för trägen
tycks det i många lägen...
2021-03-25

  Sparvögat VIP
En målande beskrivning...
2021-03-23

  ULJO
Briljant
2021-03-23

  Jan Widströmer VIP
Många beskrivande detaljer skapar här en levande helhet, lätt att uppleva för läsaren.
2021-03-23

  Bibbi VIP
Bedårande fint och levande!
2021-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP