Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: AndLou


Vid porten mot Atlanten

 

Det ligger ett lätt lite kyligt morgondis över stranden

långsamt närmar jag mig de ännu ödsliga bryggorna

ett antal måsar cirkulerar över en stävande fiskebåt

där ute ligger fjorden för ögonblicket helt blank

 

havets så underbara dofter slår bekant emot mig

jag suger in luften i ett djupt och efterlängtat andetag

detta är min allra första dag tillbaka till fiskeläget

just här och nu befinner jag mig i paradiset på jorden

 

det är vår och allt verkar ändå på något sätt helt nytt

nytt och friskt levande och så oerhört vackert

jag sätter mig stilla ner på bänken där på bryggan

min blick fastnar på horisonten långt där borta i fjärran

 

nuet är så mäktigt där vi foten av berget runt byn

fjordens inlopp ger intrycket av en port mot världen

en öppen port ut mot Atlantens så ofantliga vattenmassor

allt detta mäktiga har en så lugnande effekt på mitt inre

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-23 15:29



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Mycket välskriven och detaljrik skildring, där betydelsen av platsen för diktarjaget blir tydlig.
2021-03-24

  Kungskobran VIP
Mäktigt
2021-03-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Bildrikt och vackert diktat om naturens skönhet och läkande kraft.
2021-03-23
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP