Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luftskikt

Från sälgens rasslande grenar
ringlar honungsdoft och fjädrar
och skriften går som myrstigar från våra händer
– hur kan det finnas någonting
hur kan kroppen under täckvingar och skynken
sjok av tjärpapp eller ängsullsmjukt
finnas genom någonting som detta;
våren doftar av lindblomssött gift
och bottenlösa skogar




Fri vers av Grävling
Läst 147 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-03-23 22:09



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vinden går genom dina sköra ordstråk och lockar fram det som är dolt i skogens mörker och djup.
2021-03-24

  Bjarne Nordbö
Hur du väver in natur i ditt uttryck : )
2021-03-24

  Ulf Carlsson VIP
Dessutom; hur kan det som finns försvinna?
2021-03-24

  Lottie Ålhed VIP
Metaforer som doftar och rör sig i dikten. Fint.
2021-03-24

  Nanna X
Snyggt semikolon där
som en liten insektsvinge
2021-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling