Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Funderingar kring existensen


HOS GUD

Man undrar ju om människor som fanns,
helt plötsligt bara hörde upp att finnas?
Blev de till slut knappt någonting att minnas?
Den frågan ställer vi lite till mans.

Kan jag som människa, som ännu finns,
helt plötsligt ur min existens försvinna?
Måhända har jag aldrig funnits ens,
om inte någon annan kan mig minna?

Gud kanske har ett särskilt ordningssinne,
som registrerar allt från sitt sätt sett?
Där sitter kanske alla alltid inne

men inte i ett liv med mitt mått mätt.
Hos Gud är kanske alla mer än minne
och existerar - fast på annat sätt!


















Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-03-24 14:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP