Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ljusstrimmas magiska inverkan

 

 

Öppnade altandörren
nyvaken betraktade jag världen utanför

himmelen var grå och mulen
vinden kall
det var tyst och stilla

såg ogräs i rabatterna
och mossa i gräsmattan

suckade tungt

En strimma av ljus bröt genom molnen
och allt förändrades

blommande snödroppar
fångade ljuset
kvittrande fåglar byggde bo
under grannens takpannor

stod kvar en stund
och drog djupa, friska andetag

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 493 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2021-03-24 10:03



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Vilken transformation! Allt detta skedde inom dig - den delen som såg det mörka gav efter för den delen som ser det ljusa. Fint!
2021-03-27

  Gunnel Eriksson VIP
Härligt med ljuset.
Din dikt beskriver kontrasten
mycket bra.
2021-03-25

  bibbi ahrnstedt
En strimma kan göra allt ibland, fint
2021-03-25

  Kungskobran VIP
Tänk vad en ljusstråle kan göra en glad
2021-03-24

  Margit Grell
Fin kontrast i texten. Ljuset får oss att se!
2021-03-24

  M.Eta
Blå himmel eller grå himmel, tänk vad det kan påverka!
2021-03-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Ljusets befriande skönhet får sinnet att mjukna trots det som känns tungt. Fint och igenkännande målar dina ord denna bild.
2021-03-24

  Eva Helene VIP
Så befriande härligt och hälsofrämjande!
2021-03-24

  ULJO
Ljuset har en fantastisk förmåga att göra oss på gott humör.
2021-03-24

    Lena Staaf VIP
När en solstråle kan förändra,allt. Fint!
2021-03-24

  Elinor Sörensson VIP
Så annorlunda världen ibland ter
sig i en strimma av ljus.

2021-03-24

    ej medlem längre
Din text väcker våren till liv i vårt inre. Visst är det fint att ljuset är mjukare och vindarna varmare ute nu.
2021-03-24

  Niliboy
Ja våren är här med sitt välsignade ljus som spelar upp sina vackra kaskader! Vi går en underbar tid tillmötes, å snart kan man sitta på balkongen i vårsolen å njuta! Fint fångat!
2021-03-24

  wiria77
så fint skrivet
bra fångat
om hur vi kan se
på saker
på olika sätt
2021-03-24

  Olof Lagerhorn VIP
En scenöppning som förlöser våren
i all dess skönhet och sinnlighet.
2021-03-24

  Feliaxel VIP
Vårsolen inger hopp och glädje
2021-03-24

  Kajan VIP
En nogsamt och skickligt utmejslad text, där närvaron blir stor vid läsning.
2021-03-24

  Maria Sundelin VIP
Utsiktens varande ligger i betraktarens ögon
Kramar
2021-03-24

  Sparvögat VIP
En fin betraktelse av förändring...
2021-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP