Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den enda kyssen

I

Den första kyssen

och den enda

 

och du var vårflod och körsbär

västerhavstång och en svala

som skrev kalligrafiska brev

över himlens ark

 

du var dina små fötter

och din kind

 

som låg som ett rådjurskid

i min hand

 

och kippade efter andan

 

II

Den första kyssen

och aldrig mer

 

och vågorna slår

mot nakna klippor

 

och jag ser fåglarna

med sina svarta frackskjörtar

högt mot himlen

fortsätta berättelsen

 

med penseldrag så runda

som försiktigt öppnade

läppar




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-24 13:16



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vackert
2021-03-24

  Kungskobran VIP
Så vackert
2021-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP