Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ryssland har intensifierat repressivt beteende.

Nato försvarar Moldavien efter Rysslands agerande i Svarta havet: Ryssland har intensifierat repressivt beteende'

Upplagd av: Mihai Cistelican

Publicist: 24/03/2021 18:52

Ryssland kompletterar militär kapacitet i Östeuropa och försöker destabilisera grannländerna, inklusive Moldavien, säger Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg när Tyskland vädjar om dialog och USA förväntar sig förutsägbarhet i sitt förhållande till Moskvas administration, rapporterar Mediafax. Vårt förhållande till Ryssland är fortfarande mycket svårt, men dagens möte visar ett starkt samförstånd bland allierade och partners, "sa Jens Stoltenberg på onsdagen efter ett möte med Natos utrikesministrar som deltog i företrädare för Finland och Sverige samt EU: s höga representant för utrikesministeriet. Frågor och säkerhetspolitik Josep Borrell Fontelles. Trots år av påtryckningar och ansträngningar för att inleda en meningsfull dialog har Ryssland intensifierat repressivt beteende internt och aggressivt beteende externt. I Ryssland observerar vi åtgärder för att undertrycka politiska dissidenter och kräver omedelbar frigivning av Aleksei Navalny och andra fredliga demonstranter som har arresterats. Externt undergräver och destabiliserar Ryssland sina grannar, inklusive Ukraina, Georgien och Republiken Moldavien. Han stöder våldsamheten i Vitryssland och försöker engagera sig i västra Balkanregionen, säger Jens Stoltenberg i ett uttalande på Natos webbplats. "Ryssland fortsätter att komplettera militär kapacitet, från Östersjön till Svarta havet, från Mellanöstern till Nordafrika, från Medelhavet till Arktis," sa Jens Stoltenberg och fördömde ryska propaganda- och felinformationskampanjer samt cyberattacker. "Som svar på Rysslands handlingar har Nato genomfört den största konsolideringen av kollektivt försvar på en generation. Vi har intensifierat hybrid- och cyberförsvaret. Vi kommer att förbli vaksamma. (...) Allierade är överens om att vi måste fortsätta att se över och anpassa kapacitet. . "för vår avskräckande och försvarande, inklusive det växande hotet från ryska missiler. Vårt tvåkantiga tillvägagångssätt kombinerar stark avskräckning och försvar med öppenhet och dialog", säger Jens Stoltenberg.




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-24 18:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP