Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaccin

Nu har jag fått den första dosen
av Pfizers covid-19 vaccin.
Tankar kring slutet på pandemin
börjar sakteliga gro hos en.

Men sex veckor måste jag vänta
innan nästa dos injiceras.
Vaccinet måste ju dubbleras
för att utfallet ska ge ränta.

Man får räkna med biverkningar,
nio typer summa summarum.
Det är ett oundvikligt faktum
för obehagen som de bringar.

Huvudvärk, muskelvärk, trötthet,
är exempel bland obehagen.
Ett par av de andra bakslagen
har smärta och frossa i paket.

Värst är att råka ut för flera
av dessa svåra biverkningar.
De obehag som de betingar
vill man mest av allt minimera.

Jag slapp undan med lite smärta
kring stället där sprutnålen stacks in.
Så när det gäller detta vaccin
ska jag inte produkten svärta.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-25 09:38



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag struntar i vaccinet.
Trött på tjatet.
2021-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström