Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägg,Hägring,Byk,Tårpilen,Växlingar,Träd


Sex korta iakttagelser


Tillägg

I gryningsljuset
faller natten åter in
När dag läggs till dag

Byk

Hänger tvätt på lina
Gårdagens rengjorda byk
ler sitt bländvita leende

Hägring

Sömntutan gapar
Gäspar in den nya dagens
bekymmerslösa hägring

Tårpilen

Inte bara du kan se
den osynliga vinden
Även pilens öga tåras

Växlingar

Vårsåddens spricka
öppet gapande ljustörst
Väntar tillökning

Träd

I alla väder
skyddar de vädrets makter
Från att utplåna oss





Bunden vers (Haiku) av Lottie Ålhed VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-03-26 08:55



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Texterna är som karameller i en godispåse!
2021-03-26

  Larz Gustafsson VIP
Sömntutan!
Obetalbart!
Ett ord man inte hör för ofta.
2021-03-26

  Kungskobran VIP
Gillar!
2021-03-26

    Lena Staaf VIP
De där små pärlorna tycker jag mycket om! Bokmärker.
2021-03-26

  Kajan VIP
Fantastiska små betraktelser; som lyriska pärlor på band. Mycket bra!
2021-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP