Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ursprungsverser från 60-talet med ett par aktuella tilläggsstrofer.


VAPENVÄGRARE

Jag vägrar bära vapen!
Som kristen pacifist
med udd mot galenskapen
och allsköns argan list,
jag strider för det rätta,
och hindrar våld och strid,
kanonerna att mätta
och för en jordisk frid.

Jag har ett högre värde
än någon militär.
Om det är krig å färde,
till kamp jag redo är.
Jag släcker bombers bränder
som vapenfri soldat
och knäpper mina händer
mot maktbegär och hat.

Jag verkar kanske ljusblå
med mina ideal,
för världen tycks ju grusgrå
och sakna all moral.
Men vägrade vi alla
att bära ett gevär,
då bleve krig blott kalla
och stanna där de är.

Att medelst orden strida
förvisso är en kamp
och liknar såtillvida
soldaters stöveltramp.
Men ord är tolkningsbara
och vändas kan till gott
och inte samma fara
som vapnens lömska skott.

Så börja sluta skjuta
och börja sörja mer!
För jordens murkna skuta,
jag ber och ber och ber.
Låt hissa fredens fana
och lägga vapnen ner
vill jag oss alla mana
och upp mot himlen ser.






















Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-26 17:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP