Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På en gren i livets träd

 

 

En vattendroppe
hänger på en gren

glittrar i ljuset

i mörkret syns den inte
men den är

hänger kvar
och inväntar ljusets återkomst




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 627 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2021-03-26 09:51



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
En vacker bild om ett spectra för
årstidernas och dygnets gång.
2021-03-28

  WyS VIP
Till slut faller den...
och blir en del i kretsloppet
tills den åter igen blir en
droppe för en kort stund!
2021-03-27

  Ezmeralda VIP
Ja vad vackert. Jag hänger också kvar trots att det har varit lite mörkt en period. Vi måste hålla ut och njuta av det vi har. En skimrande vatten droppe kan vara så vacker.
2021-03-27

  lila fjäderblomman VIP
Den här fina dikten säger så mycket! Uthållighet, visshet och timing!
2021-03-27

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker naturbeskrivning.
Hittar inte liknelsen med
livets träd. Håller med Lotties
kommentar att det handlar om
att hålla ut.
2021-03-27

  Peter G VIP
Fint skrivet och beskrivet!
Måhända också en metafor om att hålla ut? det handlar ju mycket om det nuförtiden!

2021-03-26

  Feliaxel VIP
Så fint om en vattendroppe
2021-03-26

  M.Eta
Mycket är märkligt i vår natur. Fint att fånga det!
2021-03-26

  Kungskobran VIP
Jag hänger me
av någon anledning så
gör jag faktiskt de
sade droppen dripp dropp
och hängde kvar med
hjälp av ytspänningen
2021-03-26

  ULJO
Fint beskrivet med få ord.
2021-03-26

  Anya VIP
Jaa visst är det märkligt, mycket som är fast det inte syns. Tycker om den filosofiska tonen med den exxistentiella.
2021-03-26

  Lottie Ålhed VIP
Fint beskrivet om att hålla i och ut kanske. Att invänta ljuset.
2021-03-26

  Sparvögat VIP
I mörkret vilar ljuset, så fint beskrivet i sköna ord...
2021-03-26

  Maria Sundelin VIP
Fint beskrivet
Kramar
2021-03-26

    Lena Staaf VIP
Det ömtåliga och osynliga som ändå finns där och som vi kan se om omständigheterna är de rätta.
2021-03-26

  BenGust VIP
I väntans tider.
2021-03-26

    ej medlem längre
Wow-känsla
2021-03-26

  Kajan VIP
Utsökt poesi. En spänd förväntan förmedlas; ett ögonblick innan.
2021-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP