Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

#Vårkänslor


Det kliar i ögonen. Jag nyser. Det svider i halsen. Orkar ingenting.
Är det det där viruset som överfallit mig?
Ordet "pollen" dyker upp, inte som i eldskrift precis, men ändå.
Känslan "förväntan" fylls på i kroppen och samsas med sjukdomskänslan.
Droppar till ögonen köps, plus tabletter mot allergi.
Det kliar i de "gröna fingrarna".
En tomat, som inte ser helt pigg ut, petas ner i jord, och snart kommer det upp gröna plantor. Potatisar i kylen har fått långa groddar. Fåglarna förbereder sitt bo i hängrännan utanför vårt fönster.
"Kom, låt oss titta på soluppgången", säger jag till mannen...




Prosa (100-ordare) av Cikoria Blå VIP
Läst 516 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-26 14:43



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
våren ar ännu inte riktigt börjat här i Ängelsberg där jag bor. men det ska bli kul då den kommer. själv har jag inga problem med allergier.
2021-03-28

  Gunnel Eriksson VIP
Allergi är jobbigt och för mig välkänt.
Från de första videkissarna till gråbo.
Är inte förtjust i formen "Fylls, köps osv"
Låter som en anvisning eller brukarbeskrivning snarare än en litterär text. Ett sätt att spara på orden men .....
2021-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP