Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsmeja

Du stiger in i morgonen, vid ängsbrynet
blir djuren till varandras skuggor
hjortarnas horn till grenar, branta som solstrålar
och tiden som skimrar i barken – ditt namn
ristat i sig självt

vi skriver våra omvägar och stigar
de multnande barren under fötterna,
skogarna till sand i rännilar
mellan våra uppgivna händer

här är fåglarna bara skuggor
sången en bräcklig ånga ur näbbarna
ljuset vi inte kan beskriva

och under dagens hud växer natten
skrovlig som tallbark, svartblå som ormbär
tyst som mjöldryga ur fälten




Fri vers av Grävling
Läst 118 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-03-26 19:01



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Så mäktig att läsa genom rörelserna, skuggorna, naturligheten och det ekologiska som finns runt oss och låter oss vara så nära vi vill eller kan. Skulle välja ut någon särskild rad men det kan jag inte för allt är särskilt. Det här var bra läsning för mig.
2021-03-28

  Den filosofiske poeten VIP
Fina bilder från en botaniker :-)

thumbs up
2021-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling