Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


för oss


Punkt och pricka


Arbeta
fick vi lära oss
var något bra och fint

men även ett nödvändigt ont
för att allt skulle gå runt

Inte tänkte jag på det där jag växte upp
bland kossor och höns
grisar och skog

allt var en inkomstkälla
som inbringade några kronor
i form av mjölk, ägg, kött och virke

"Här kan jag inte sitta
som en dagens förnötare"
sa pappa

och gav sig ut på gärdet
eller ner till lagårn
efter den välbehövliga middagsvilan

Det var tidiga mornar
och tidigt i säng
ända tills han fyllde sextiofem

Då stämplade han ut
från pappersbruket
där han jobbat skift i i fjorton år

för oss
bara för oss

Korna skickades till slakt
och lagårn skulle för alltid
komma att sakna
Silva
Blomma
och Siv

Arbetslivet var till ända
bonden hade fullgjort sin plikt

till punkt och pricka





Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-27 18:29



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Varm känsla i dikten utan att vara ett dugg sentimental. Du namnger djuren och raderna "för oss, bara för oss" uttrycker kärlek. Tycker om den här dikten. Vackert foto också!
2021-05-02

  Cikoria Blå VIP
Sådana farbröder har jag känt. Göthe, Sture, Erik, med flera.
2021-03-28
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP