Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

läget

För bara trekvartsårsen seglade han singlehanded.
Stolt styrde han då sitt skepp i vinden mellan öar och grund, skotade hem och stack ut genom sista gattet, ut mot havet självt.
Återvände senare till hemmabryggan. La till. Förtöjde. Hur lätt som helst.
79 år var han.
Nu
styr han något mindre stolt sin rollator i huset, där han bor. Siktar noga i dörröppningar, tar en liten extrasväng över största golvytan och parkerar vid soffa, bord eller säng. Låser rollatorhjulen.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-03-27 09:17



Bookmark and Share


  Minkki VIP
URSÄKTA MIG!!! Åldersblues heter boken, inte Ålderdoms...
2021-03-27

  Minkki VIP
högläste nyss för mig själv en rad dikter i slutet av Din Ålderdomsblues. Och får läs dagens alster, vilket sammanträffan-de! Uppskattar högeligen dagens lilla extrasväng över största golvytan. Dans i benen ;)
2021-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP