Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"Olyckligt kär"


Jag är som mest hatad när jag är lyckligt lottad.
Som mest älskad när allt går åt helvete!
När jag öppnar mitt brustna hjärtas tårkanaler.
Ironiskt nog.


Men låt mig berätta.
Jag är fortfarande olyckligt kär, i dig livet.
Kikar fortfarande blygt genom luggen.
Dagdrömmer om hur dina läppar smakar mot
min livslinje.
Lägger allt du älskar på minnet.
Och undrar fortfarande: Om jag duger som jag är?
Om du ser på mig. På samma sätt? Livet.
Ser du mig överhuvudtaget?
Ser du mig när jag tindrar med ögonen?
Hör du mig?
Mitt fnitter när du drar dina skämt.
Hör du mig tillräckligt tydligt?
När jag gråter ut... mot dina axlar.


Förstår du vad jag menar...
när jag skriver med andan i halsen?

 

 

Jag Är nervös.
Nervös.
Att bli sårad.




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-27 13:15



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
Gestalta, inte tala om

Don Quijote
2021-03-27

  BenGust VIP
Fin spegling av vår tid. Den svenska avundsjukan i "som mest hatad när jag är lyckligt lottad". Inte uppskattat i
alla läger att lyckas. Och den berömda nedvärderingen "Om jag duger som jag är".
2021-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP