Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PARSTUGA

Inåtgående, bred ytterdörr med överljus. Geometriska, räfflade dörrfält.
Förstuga med stänkmålade timmerväggar. Blankslitna golvplankor.
Spegeldörrar mot kök, pigkammare och storstuga. Liten rokokospegel.
Öppen, brant, trätrappa till loftet. Knoppbrädor.

Oinrett loft. Förvaringsutrymme. Pälsar och vinterkläder.
Låga fönster under takfoten, höga mot gavlarna.
Virke, redskap, lektyr. Gamla leksaker. Innanfönsterbågar.
Tillhåll för förvirrade tornsvalor.

Kök med låg, zinkbeklädd diskbänk. Järnspis.
Skurhål i plankgolvet, öppen spis med kupa.
Spröjsade fönster mot gård, fejs och äng. Rutiga linnegardiner.
Höga trösklar, pärlspont. Golvskåp. Trasmattor.

Pigkammare med rosig tjugutalstapet. Pelargoner.
Järnsäng med nattkärl under. Bordsspegel. Fotogenlampa.
Kakelugn i jugendstil, fönster mot ängen, rullgardin.
Korsstygnsbonad med bibelord. Fönsterbord. Korkmatta,

Storstuga med kakelugn i empirstil, skurgolv. Trasmattor.
Väggskåp i allmoge, målade trämöbler, orgel. Kungaporträtt. Chiffonjé.
Fönster mot gård, äng och skog. Veckade linnekappor.
Mässingtakkrona i jugend. Bröstpanel av bräder. Målade tapeter.

Utvändig locklistpanel över timmerstomme, rödfärgad.
Vita fönsterfoder, knutbrädor och vindskivor. Spåntak.
Hängrännor av trä, två skorstenar, torpargrund på hörnstenar.
Jordkällare utanför under pigkammaren. Liljekonvaljbacke.




Övriga genrer av Ulf Carlsson VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-27 14:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP