Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kanske underlättade mörkret...kanske gav mörkret mig mod.


"Hon skrämde bort min scenskräck"


“Finns det jord där nere eller?”
Sa jag och syftade på om det var grus eller trägolv.
Jag såg nästan ingenting i mörkret.
Men jag såg din mobil som flashade förbi där
nere och hur du höll upp den för att spela in.
Och jag improviserade.
Försökte inleda med pondus utan att darra på rösten.


“Jag har samlat er här.
Ställt mig på scenen för att hålla
tal till nationen...
och en liten prick på första parkett.

Kan jag få vågen!? “Woooah whooo woooooh whooo”


Och hon vet inte om det. Men hon är backstage.
VIP just nu.
Och “one, two, one two” jag är på hennes soundcheck.
Ligger på sängen. Lyssnar när hon spelar på
sina strängar och sjunger Lisa Nilssons:
“Himlen runt hörnet”



Och jag vet inte varför. Men jag gråter när jag njuter.
Sväljer och fortsätter lyssna.
Hennes röst smeker mig i brygga.
Hon spräckte min oskuld innan Mello i Folkets Park.
När jag läste en dikt, högt, för första gången för nån nånsin.
Och det enda bevis jag har på att min scenskräck fick sig
en törn är denna suddiga bild du tog på mig...

 

Och att du inte fick med den första dikten
som jag improviserade.
Så jag läste en gammal dikt och den finns på video.
Den heter:



"Världen i dina kartor"




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-27 15:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP