Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mot superiet.


One for the road


Med flytandet i ett sista glas
och sedan bara ett till
för att lära sig det,
och ännu ett för att studera
konsekvenserna
av alkoholmisbruk,
och från vem i h-e kommer
det allra sista glaset?

Ja, det är one for the road då,
så du måste också säga adjö
till livet, men fortfarande
hänga på ett år, två år, sju år osv
och först då kommer du att dö.
Men även nu dör du,
du går livet förbi, år efter år.

Allt med dig finns kvar,
men är samtidigt frånvarande
som om du läste det
tio år senare i en trilogi.
Och för att vara ingen
har du redan upplevt allt
i någon annans armar.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-28 09:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen