Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jo, det är faktiskt jag.


TANT TYRA

Vi köpte glass och godis

Då stod tant Tyra där

Hennes tålamod var oändligt

fast vi ofta var till besvär

Hennes make hette Göte

Glad och trevlig även han

Så det blev ett trivsamt möte

även med tant Tyras man

 

Lindh var efternamnet

Lindhs, det var butikens namn

Röd & grön, en dubbel isglass

Sen var grabbarna i hamn

Jo, visst fanns väl "Pappershandeln"

Visst besökte vi "Caféet"

Men på Lindhs hörde vi hemma

Det var inget snack om det

 

LARZ GUSTAFSSON 28/3 2021

 

https://www.arbetarbladet.se/artikel/dikt-tant-tyras-talamod-var-oandligt

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 232 gånger
Publicerad 2021-03-28 13:03



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Jättebra skrivet ur minnet - och kul rimmat! :-)
2021-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP