Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poesi - kanske. Stolpar från en lång, lång dröm jag hade - kanske.


Drömmen om Umeå

Fattig brukspatron drömmer om vin och olivträd
Umeå nådens år 1860
samekvinna tror han menar korv-träd
hon tänker sätta hus nära varandra så de värmer trädet
olivträd på inomhustorg
vid värdshuset Carlslund
hon hämnas mannen, skottar över hans hus
sovit in vilka är snödriva å
ett inramat porträtt av hans fru med smycken
pryder väggen
katten i hennes famn är utskuren med skappel
katten var billig, så inte smycken
Samekvinnan gråter för hennes 1800-tals-pojkvän säger
finska är släkt med samiska




Fri vers av A. Ostsee
Läst 125 gånger
Publicerad 2021-03-28 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

A. Ostsee
A. Ostsee