Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POLITISK FÄRGANALYS

Nog verkar skammen gå på torra land,
när Liberalerna och Sverigedemokraterna
med KD och med gamla Moderaterna
skall göra samma målning och gå hand i hand.

De brunblåvita knyter trohetsband
emot de rosa, sociala demokraterna,
de gröna samt de rödare kamraterna
och deras färgsättning på Sveriges bleka land.

I mitten tvekar Centern i sin roll.
De nya liberala lindansakrobaterna
har fastnat i betongen och tomaterna
i både borgarnas och böndernas kontroll.





Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-03-29 09:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP