Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma - du är ju där!

Mamma – du är ju där! Varför ser jag dig inte?
Pappa – du är ju där! Varför hör jag dig inte?

Du bär på nycklarna till mitt liv
Du är ensam och har tid
Du vill så gärna berätta
Du längtar efter mitt sällskap

Att få dela glädjen att äta en bit mat eller fika
Att få lyssna till din röst
Att få bli lyssnad på
Att ställa frågorna som bara du kan besvara
Att förstå mig själv
Att förstå mina syskon
Att förstå min föräldrar
Att förstå min samtid

Jag skyndar till jobbet
Stressar från det ena till de andra
Längtar till sängen
Längtar efter vila
Tiden går

Det som sker i brist på det som borde ske
Den väntan som går före livet
Den irritation och småsinthet som kväver glädjen
Den lydnad som krymper själen

Nu är pappa död.

Mamma
Du är ju där!
Varför ser jag dig inte?
Varför hör jag dig inte?




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-03-29 04:00



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Blir ledsen och längtar efter mina föräldrar ... antar att det är så texten funkar. aktiverar längtan efter att få vara med sina kära, missad tid häver sig i bröstet.
2021-03-29

  Kungskobran VIP
Nödropet hörs ända till himmelen
2021-03-29

    Lena Staaf VIP
En text som ger många tankar. Barnets förhållande till sina föräldrar. Hur mycket fanns föräldrarna för sina barn? Hur mycket har blivit sagt och gjort som sedan ångrats när det blivit för sent?
2021-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP