Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tankarna talar tysta

 

Drömmen i mig

Talar tyst

Blytungt

 

Tankarna i mig

Talar tysta

Blytunga  

 

Drömmen!

Tankarna!

Talar skakiga i mig

 

Inte blytungt för mig

Inte suddiga för mig

Inte dimmiga för mig

 

Utan,

För de andra som tänker resa i drömmen i mig

För de andra som vill läsa tankarna i mig

 

Jag är mångspråkigt

Och ibland gör de som följer mig till förvirriga

Till osäkra

 

Vad pratar Naji om?

Vad menar Naji med hans tankar?

Och varför är han så tokigt och irriterande?

 

JA!

Allt i och ur mina tankar har sitt ursprung

Uppväxten!

 

Våldtagen som ett barn

Krigsfånge i tio år i Iran som unge

Lever på flykt från mitt förflutna liv

 

Kastade drömmen djupt in i helvetet

Kastade kärleken djupt in i helvetet

Kastade tro på mänskligheten djupt in i helvetet

 

Nu lever och dör jag för min skull

Inte för djurens skull

Och inte för miljös skull heller

 

Må Gud hjälpa mig!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 191 gånger
Publicerad 2021-03-29 10:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP